Tiedonhakupalvelut

Arkistotyö, tietokannat, verkkotiedonhaku – ja soveltaminen!

Kaipaatko nuorempana lukemaasi kirjaa, jota ei tunnu löytyvän lähiseudun kirjastoista? Onko mahdollisesti sen nimikin unohtunut?

Etsitkö sukuusi tai kotiseutuusi liittyviä tietoja, joita ei kenties ole olemassa muualla kuin arkistojen kätköissä?

Kaipaatko lisätietoa matkakohteesta, yrityksestä tai harrastusaiheesta, josta on kyllä kirjoitettu Wikipediaan – mutta ainoastaan liian vieraalla kielellä?

Etkö tiedä, miten etsiä perustietoja yrityksestä, jonka kanssa olet päätynyt asioimaan?

Tarvitsisiko yhdistyksesi tai pienyrityksesi menneisyyteen liittyvän tositarinan, jota voisi käyttää vaikkapa markkinoinnin tai illanvieton mausteena?

Askarruttavatko oikeakielisyyskysymykset? Milloin niillä on merkitystä ja milloin ei? Saako nykyään alkaa kutomaan sukkaa?

Kielityöntekijä-tiedonhakijamme auttaa sinut alkuun, laatii asiasta tiiviin selvityksen tai tarvittaessa vaikka kaivautuu arkistojen uumeniin. Hänellä on kokemusta sekä useitten verkkotietokantojen käytöstä että paperiarkistojen parissa tehtävästä työstä. Hän on tottunut yhdistelemään ja vertailemaan erilaisista lähteistä saatavia tietoja ja myös arvioimaan niitten luotettavuutta.

Erittäin monissa tapauksissa hankalakaan vieras kieli ei ole este vaan ainoastaan hidaste.

Kielenhuoltoasioita kielityöntekijä-tiedonhakijamme on harrastanut yli kahden vuosikymmenen ajan. Etenkin vierasperäisten ilmausten käyttöön hän suhtautuu Suomen kielen lautakunnan nykyistä kantaa varauksellisemmin. Ei kuitenkaan pidä väheksyä kielen monimuotoisuutta ja ilmaisuvoimaa. »Miksi ei myös näin?» ja »Minkä tähden juuri näin?» ovat parempia kysymyksiä kuin »Eikö tuo pitäisi kieltää?».

Hinnoittelu sopimuksen mukaan. Edulliset tuntitaksat!


Jouni Kortesharju

Puhelinyhteystieto.
etunimi.sukunimi@satatuuli.fi