Kielipalvelut (unkari ym.)

Kielenopetus ja neuvonta

Haluaisitko oppia etäsukukielemme unkarin alkeet – tai perehtyä hieman laajemminkin unkarilaisten kieleen ja kulttuuriin? Oletko Suomessa asuva ulkomaalainen, joka kaipaa suomen kielen opetusta?

Käännökset ja yhteenvedot

Oletko törmännyt unkarinkieliseen verkkosivustoon, kirjaan tai muuhun tekstiin, jonka sisällön toivoisit avautuvan enemmän kuin automaattisuomennosten verran?

Matkailu- ja kulttuurineuvonta


Onko sinulle tulossa unkarinkielisiä vierailijoita? Suunnitteletko matkaa Unkariin tai esimerkiksi Romanian unkarinkielisille seuduille?

Meiltä saat käännöksiä unkarin, suomen ja englannin välillä, yksilö- tai pienryhmäopetusta ja neuvontaa – sekä rajallisemmin myös tulkin ja oppaan palveluja.

Kielityöntekijämme on suorittanut Unkarissa korkeimman asteen valtiollisen kielitutkinnon (felsőfokú nyelvvizsga) sekä Unkarissa ja Suomessa suomensukuisten kielten ja yleisen kielitieteen opintoja. Hän ei kuitenkaan ole auktorisoitu (virallinen, valantehnyt) kääntäjä eikä esimerkiksi simultaanitulkkaa suuria yleisötilaisuuksia.

Kielityöntekijämme on suomentanut toisesta sukukielestämme ersästä (ersämordvasta) elokuvan »Azor», joka esitettiin vuoden 2018 sukukansapäivien yhteydessä mm. Helsingissä, Tampereella ja Porissa. Hän tarjoaa mielellään ersä- ja mokšamordvan kieliin liittyviä palveluja sekä suomensukuisia kansoja käsitteleviä yleisluontoisia luentoja tms. Hän on opiskellut hieman myös marin eli tšeremissin ja pohjoissaamen kieliä.

Muut kielet: ruotsi, saksa, venäjä ym.

Muut kielet, joitten osalta on tarvittaessa saatavilla vähintään lyhyitten, yksinkertaisten tekstien tulkitsemisapua:

  • norja
  • ranska
  • ruotsi
  • saksa
  • tanska
  • venäjä
  • viro

Aina mahdollisuuksien mukaan

Kysy lisää! Liikoja emme halua luvata, mutta muutamiin muihinkin eurooppalaisiin tai suomensukuisiin kieliin liittyvissä kysymyksissä kielityöläisemme kykenee opastamaan lähtöruudusta eteenpäin. Hänellä on kokemusta myös ongelmien ratkomisesta suullisissa tilanteissa, joissa ensisijainen viestintäkieli on suomi, unkari tai englanti mutta jonkin muun kielen (kuten venäjän) alkeitten tunteminen sujuvoittaa asioita. Tämänkaltaisia tilanteita tulee vastaan esimerkiksi asioitaessa ulkomaalaisten vierailijoitten ja tavarantoimittajien tai uusien työntekijöitten kanssa.

Hinnoittelu sopimuksen mukaan.


Jouni Kortesharju

Puhelinyhteystieto.
etunimi.sukunimi@satatuuli.fi